Kolbászsütés - Kaja

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kolbászsütés
A kolbászsütés (ellentétben a magyar szokással) nem igényel semmi zsiradékot, hiszen a kolbász elég sok zsírt tartalmaz. Ha alufóliába csomagoljuk, és úgy sütjük meg előmelegített, forró sütőben vagy grillsütőben, akkor ízéből, gőzéből mit sem veszít. Így kevésbé is hizlal, mert a zsír kisül belőle. Ezt a zsírt leönthetjük róla, esetleg más étel készítéséhez felhasználhatjuk. Ha füstölt kolbászt főzünk, akkor kizárólag a már forrásban levő vízbe tegyük, nehogy a hosszú melegedési idő alatt kiázzon a kolbász. (Ez alól a szabály alól csak a szárazabb kolbász kivétel. Ebben az esetben a kolbászt először áztassuk be hideg vízbe 1-2 árára, majd a már ismertetett módon főzzük meg.)

Hagyományos sütés zsírban
Elkészítés: A forró zsiradékban sütjük lassú tűznél a kolbászt és a hurkát. Lassan kell sütni, hogy ki ne repedjenek a töltelékek.

Főzve - sütés
Elkészítés: Kevés vízbe teszi fel a kolbászt, majd mikor az, saját zsírjára sül, kicsit megpirul.

Grillezés
Elkészítés: A kolbászokat, hurkákat helyezzük rá a grillsütő rácsára, és időnként megforgatva süssük szép pirosra mindkét oldalukat.

Sütés alufóliában
Elkészítés: Nagyon jól megsüthetjük disznóságainkat úgy, hogy egyenként alufóliába tekerjük őket. Tepsibe téve a sütőben sütjük meg.

Tepsiben 1 .
Elkészítés: Tepsiben leterítek 2 kg felkarikázott burgonyát, megsózom és ráfektetem a hurkákat, kolbászokat. Alufóliával befedem és a sütőben fél óráig fóliával, fél óráig pedig fólia nélkül sütöm. Nagyon finom lesz a krumpli a rácsorgó zsírtól.

Tepsiben 2.
Elkészítés: 2 kg felkarikázott burgonyát és fél kg hagymát felkarikázok és meghempergetem sós-paprikás lisztben. Egy nagyobb tepsibe fektetem a hurkákat, kolbászokat, közéjük helyezem a köretnek valót, meglocsolom 1-2 pohár tejföllel, és alufóliával fedem le. Mehet a sütőbe. Mintegy félórai sütés után leveszem a fóliát és "meztelenül" sütöm, amíg el nem készül.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz