Majonézmártás (tartármártás)
Hozzávalók:
– 1/3 majonéz
– 2/3 tejföl
– ízlés szerint só
– ízlés szerint cukor
– ízlés szerint citromlé
Elkészítése:
Az alkotórészeket összekeverjük.
Majonézes kukoricasaláta
Hozzávalók:
Hozzávalók:– 30 dkg majonézmártás
- 1 db konzerv kukorica
– ízlés szerint mustár
– ízlés szerint lilahagyma (elhagyható)
– ízlés szerint fehérbors
Elkészítése:
Az alkotórészeket összekeverjük.
Majonézes krumplisaláta
– 50 dkg majonézmártás
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg hagyma
– ízlés szerint mustár
– ízlés szerint fehérbors
Elkészítése:
Az alkotórészeket összekeverjük.
Sonkatekercs
Hozzávalók:
- 30 szelet gépsonka, szögletes alakú
- 40 dkg vaj
- 10 csapott evőkanál liszt (5 dkg)
- 5 dl tej
- 5 dl tejszín
- 1 tk só
- fehérbors
- 30 dkg ecetes torma
Elkészítése:
A tormakrémhez a vaj felét fel melegíteni a liszttel, majd hozzáönteni a meleg tej és tejszín keverékét.Folyamatos kevergetés mellett fűszerezni sóval borssal, így kell besűríteni. A kész besamellt szobahőmérsékletűre hűteni.
A szobahőmérsékletű maradék vajat és tormát összekeverve fel kell habosítani.
Ezt követően a már kihűlt besamellel keverd jól össze.
A tormakrémet hagyd kihűlni, amíg kenhető, de már nem folyós állagú lesz.
A sonkákat meg kell tölteni, majd hűtőben kihűteni.
.