Brassói - Kaja

Tartalomhoz ugrás
Brassói aprópecsenye amit így is el lehet készíteni:

Hozzávalók:
- annyi vöröshagyma amennyi hús (nem elírás),
- ötöd annyi fokhagyma, mint vöröshagyma,
- sertészsír (olaj),
- jó sok őrölt bors,
- ízlés szerint delikát és majoranna,
- egy kicsi só.
- dupla annyi burgonya, mint hús
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és a zsiradékon pirítsuk üvegesre, majd vizet aláöntve pároljuk meg, közben a fokhagyma felét apróra vágva adjuk hozzá.
A húst vágjuk kockákra, rakjuk a hagymához.
Fűszerezzük.
Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt pároljuk puhára.
Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni.
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya, melyhez adjunk sülés közben jó sok fokhagyma gerezdet. Ha jól kisült borsozzuk, sózzuk.
Keverjük össze a hússal, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!
Vissza a tartalomhoz